7+1 jótanács a célok elérésére

7+1 jótanács a célok elérésére

Az évkezdet klasszikus témája az újévi fogadalom és annak híresen rossz megvalósulási aránya. Vajon hogyan csinálják ezt a profik? Mit tanácsol egy szakember annak érdekében, hogy a változás valóban meg is valósuljon? Álljon itt 7+1 jótanács a célok elérésére John P. Kotter nyomán.

John P. Kotter, a Harvard Business School professzora, neves változásmenedzsment szakértő fogalmazta meg azt a 8 pontot, és az irodalomban immár klasszikussá vált! Bár eredetileg a céges változások szabályainak fogalmazta meg, az egyéni változások és célok esetében is beválik.

7+1 jótanács a célok elérésére John P. Kotter nyomán

1. Teremts sürgősség érzetet!

Többnyire igaz, hogy konkrét lépéseket egy cél felé csak akkor teszünk, ha már nagyon muszáj. Gondolj csak a vizsganap előtti éjszaka tanuló diákra. A 7+1 jótanács közül ez az első. Teremts sürgősség érzetet, hogy egy percig se halogasd az első lépést!

Ezt a jelenséget úgy tudod a hasznodra váltani ha részletesen végiggondolod a jelenlegi helyzetből származó hátrányokat és azt, hogy mennyit veszítesz, ha nem változtatsz rajtuk.

Ha lehet számszerűsíts, gyűjts elrettentő példákat, légy minél részletesebb!

Tedd fel magadnak az ellenőrző kérdést: a változást, amit szeretnél, valóban elkerülhetetlennek, életfontosságúnak, halaszthatatlannak érzed? Ha úgy érzed, hogy el lehet halasztani, akkor sajnos el is fogod. Dolgozz a motivációdon még egy kicsit!

2. Teremts erős koalíciót!

Egyedül és főleg széllel szemben nem megy… Keress magadnak partnereket, akik támogatnak, akik veled együtt képviselik a jó ügyet.

Ha sportolni akarsz, keress magadnak társakat. Ha tanulni akarsz, próbálj olyan személyeket találni, akik veled tartanak. Ha vállalati változást szeretnél elindítani, keress magadnak szövetségeseket a vállalat minden területéről!

Koalíciót köthetsz a célodtól függően hasonló helyzetű emberekkel, barátokkal, családtagokkal, beszállítókkal, szakemberekkel.

Tedd fel magadnak az ellenőrző kérdést: vannak-e társaid a változásban, vagy egyedül nézel szembe az akadályokkal? Ha egyedül vagy, próbálj meg segítséget keresni, nehogy menet közben elfogyjon az erőd!

3. Fogalmazz meg közös, vonzó jövőképet!

A vágyott állapotot minél konkrétabban jelenítsd meg magad előtt – ha a célod olyan jellegű, gyűjts róla fényképeket, leírásokat. Érezd bele magad a vágyott állapotba, mintha már elérted volna azt!

Fogalmazd meg azt is, hogy miért lesz jó másoknak, a környezetednek a cél elérése! Ezzel eléred náluk, hogy támogassanak téged. A te célod legyen minél több ember célja!

Vállalati célok esetén fogalmazd meg a vonzó jövőképet minden egyes munkaterületre külön-külön! Ne feledd, hogy mindenkit az motivál, ami az ő személyes előnye, így a jövőképet is az ő szempontjából fogalmazd meg!

Tedd fel magadnak az ellenőrző kérdést: örömmel tölt el az, ha arra gondolsz, hogy elérted a célt? Konkrétan, minden érzékszerveddel bele tudod képzelni magadat az új helyzetbe? Ha nem, akkor formáld még a célodat vagy keress újra, mert csak az a cél mozgat minket, amit pontosan látunk!

4. Kommunikáld a célt és a jövőképet, hogy mások is megértsék és elfogadják!

A célodat ne tartsd magadban, oszd meg másokkal. Ne csak a célról, hanem annak hátteréről és a jövőképről is informálj minél több embert, aki érintett lehet benne.

Meséld el, írd meg, vezess róla naplót, amit megosztasz – bármi megfelel.

Vállalati környezetben pedig minden kommunikációs csatornát vess be annak érdekében, hogy a jövőkép mindenkihez eljusson!

Tedd fel magadnak az ellenőrző kérdést: tud még valaki más is a célodról rajtad kívül? Ha csak magadban tartod a célt, akkor senki nem tud benne támogatni, senki nem tud segíteni a feltételek megteremtésében. Mondd el másoknak is, beszéld meg velük a célod!

5. Engedd szabadjára a társaidat/ munkatársaidat a jövőkép megvalósításában!

Az emberek azzal azonosulnak, amiben közreműködnek. Ha azt akarod, hogy a változások megvalósításában társaid legyenek, hogy a változásért motiváltan és felelősen dolgozzanak, akkor engedd őket beleszólni a folyamatokba.

A magánéletben lehet, hogy nincsenek munkatársaid, de vannak társaid, akik veled tartanak, akikre hallgathatsz és akiket szintén bevonhatsz a célod elérésébe. Engedd, hogy a családod, a barátaid támogassanak, segítsenek neked! Vondd be őket aktívan a változásba!

Közösségben minden sokkal könnyebben megy. 7+1 jótanács a célok elérésére – ez volt közülük az ötödik.

6. Tervezz be gyors sikereket!

Igen, tervezd be a sikert, az első mérföldkövet, amit hamar el lehet érni. Ezzel már a folyamat elején kézzel foghatóvá és megélhetővé válik a végső cél, a végső siker! Hatalmas energiát ad!

Ha például le szeretnéd futni a félmaratont, tervezz be először egy 5 kilométeres városi futóversenyt! Ha házat akarsz építeni, készíttesd el először a tervrajzot!

Tedd fel magadnak az ellenőrző kérdést: van valamelyest kidolgozott megvalósítási terved? Tudod mi lesz az első lépés és az első siker, amit el fogsz érni? Alkoss tervet, rajzold meg a folyamatot és tervezd meg a sikereket! Így mindig tudni fogod, hol tartasz!

A sikert méltóképpen ünnepeld is meg!

 

7. Intézményesítsd az új megközelítéseket!

Teremts olyan környezetet, ami nem engedi a visszacsúszást. Vállalj olyan elköteleződést, amit nem tudsz könnyen felmondani, kötelezd el magad olyan szabályok mellett, amik segítenek az elért eredmények hosszú távú megtartásában!

Ha sportolni szeretnél, készülj versenyekre (nem kell nyerned), iratkozz be egy sportklubba. Ha vállalati változást vittél végbe, alakítsd át a szervezetet, fogalmazz új szabályokat, rendezd át a munkaterületet…

8. Megszilárdítva az elért eredményeket kezdeményezz új változásokat!

Addig, amíg az elért eredmény nem válik szilárddá, megkérdőjelezhetetlen szokássá, amíg az új állapot nem lesz olyan magától értetődő, mint ami a régi volt, óvakodj az új változások elindításától! Egyszerre egy lépést tegyél meg, s ha az megvan, jöhet a következő! A 7+1 jótanács a célok elérésére ezzel az utolsó jótanáccsal válik teljessé.