a változás 3 sarokköve

A változások 3 sarokköve

Semmi sem olyan erős az emberben, mint a megszokás. A megszokás a felelős azért, hogy sokan nem hagynak fel rossz szokásaikkal, nem teszik meg az első lépést, nem valósítják meg álmaikat. A megszokás felelős azért, hogy rosszul működő rendszerek működnek rosszul generációkon keresztül. A megszokás minden változás leghatalmasabb ellensége. És egyben talán a legnagyobb rossz a világon, ami felelős azért, hogy messze a lehetőségeink alatt éljük az életünket. A változások 3 sarokköve az a 3 pont, ami kell a szokások megváltoztatásához.

A motiváció szakértői már régóta tudják, mi az a három pont, amit ki kell hangsúlyozni a változások kommunikálásánál.

Minden változás magában hordozza az esélyt, hogy megváltozzon a fennálló állapot. De mégis mi a feltétele annak, hogy egy változás bekövetkezzen? A változás szakértői ismerik erre a kérdésre a választ. Te pedig megfigyelheted, hogy a változás egyes szereplői mennyire tudják jól elvégezni ezt a feladatot.

A változások három sarokköve

Első sarokkő: Elégedetlenség a jelen állapottal

Miért volna okunk elszakadni valamitől ami jó, úgy ahogy van? Csak akkor van esélye az újnak, ha a régivel elégedetlenek vagyunk. A felismert, tudatossá és közössé tett elégedetlenség a változás szükséges feltétele és egyben indítómotorja lehet.

Mit tehetsz a változások elindítása érdekében? Szítsd fel az elégedetlenséget! Gyűjts tényeket, adatokat, eseményeket annak érdekében, hogy a másik számára világos legyen a helyzet tarthatatlansága.

Egy változást az fog elindítani, aki drámaian, meggyőzően és mindenki számára érthetően kelti fel azt az érzést, hogy “ez így nem mehet tovább”.

Rázd fel a közvéleményt még azelőtt, mielőtt a kérésedet megfogalmaznád.

Második sarokkő: az elképzelt vonzó  jövő

Ha nincsen cél, senki sem fog megmozdulni. A cél nélküli elégedetlenség csak felőrli az embereket, előbb utóbb apátiába süllyednek.

A vonzó cél, az elérni kívánt jövőkép segítségével az elégedetlenség mögött dolgozó energia pozitív utat talál magának, sőt további energiák keletkeznek általa. A széles körben elterjedt és ismert vonzó jövőképnek, amellyel azonosulni tudnak az emberek, óriási ereje van.

A változások elindítása akkor sikerül, ha minél konkrétabban, minél képszerűbben megfogalmazod a célt. Minél képszerűbb a cél, annál elérhetőbbnek tűnik és annál könnyebben megmozdulnak érte az emberek.

Egy változást az fog elindítani, akinek van vonzó jövőképe, amit hihetően be tud mutatni és ami elérhetőnek tűnik az emberek számára.

Csak akkor mozdulnak meg az emberek, ha konkrét jövőképet tudsz nekik mutatni. Csak akkor indulnak útnak, ha látják maguk előtt a célt.

Harmadik sarokkő: az első lépés megtétele

A változás lényege a mozgósítás. Ez nem véletlen – ha azt akarod, hogy valami történjen, mondd meg az embereknek, hogy mit tegyenek érte. A változások 3 sarokköve közül a harmadik az első lépés megtétele.

Ha már felszítottad az elégedetlenséget és felkeltetted a vágyat a jövő felé, akkor azt is meg kell mondanod, mi legyen az első lépés.

Az első lépés mindig a legfontosabb. Konkrét legyen és azonnal megcselekedhető. Ez a változások elindításának kihagyhatatlan része.

Egy változást az tud elindítani, akinek van programja, aki legalább az első lépéseket nagyon konkrétan és érthetően megfogalmazta.

Sokszor azért nem jön létre változás, azért marad el az áttörés, mert bár rengeteg az ötlet és az újítás, de nem sikerül megegyezni az első lépésben. Márpedig ha ez elmarad, akkor nem követi őt a többi lépés sem.

A változást tehát az tudja legsikeresebben elindítani, akinek jó válaszai vannak az alábbi három kérdésre:

  • Miért nem jó a jelenlegi helyzet?
  • Milyen az ideális jövő?
  • Mi az első lépés, amit meg kell tenni?

Ha már tudod a választ a kérdésekre, akkor már csak azt kell tudnod, hogyan fogalmazod meg őket. Ezt pedig könnyen megtanulhatod a Győri Tréning képzésein.