tréningek utánkövetése

Tréningek utánkövetése – hogyan végezd?

Miért fontos a tréningek utánkövetése?

Minden tréning annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle. És éppen ezért a megfelelő utánkövetéssel biztosítható, hogy minél több ismeret hasznosuljon egy képzésből. Ehhez fenn kell tartani a motivációt, frissíteni kell az ismereteket, gyakorlási lehetőséget kell biztosítani. Mégsem figyelnek rá eléggé a cégvezetők.

Az utóbbi időben találkoztam néhány fiatal munkavállalóval, akiket a vállalata komoly vezetőképzésre küldött el. A képzési sorozat egy teljes évig tart. Az egyes tréningek 2-3 naposak és a trénerek igazán mindent beleadnak. Hatalmas élmény, rengeteg tapasztalat, óriási lelkesedés a tréning alatt – de zavarodottság és bizonytalanság a tréninget követően. A tanultak gyakorlati alkalmazása már problémákba ütközik.

Olyan ez, mintha egy nyelvtanfolyamon két nap alatt elmagyaráznák a teljes nyelvtant – lehet, hogy megérted, de alkalmazni biztosan nem tudod.

Minél teljeskörűbb egy képzési sorozat, annál jobban kell figyelni arra, hogy egyes elemei a mindennapokban külön gyakorlásra kerüljenek.

Tréningek utánkövetése – a három legnépszerűbb módszer

Milyen lehetőségeid vannak egy tréning utánkövetésére? Álljon itt a három legnépszerűbb módszer.

1) Megfigyelés ellenőrző listával

Akár munkatársról, akár saját magadról van szó, sokat segít, ha a tanultak konkrét, megvalósítható lépésekre le vannak bontva. Ezekből érdemes néhány pontot kiemelni és azokra figyelni bizonyos időn keresztül. Így fejlődik az önmegfigyelésed is és emészthető, megvalósítható egységekre tudod bontani a tanulást.

Egy értékesítési beszélgetés például lebontható apró lépésekre a beszélgetés indításától kezdve az értékesítés lezárásáig. Egy értékesítési beszélgetés után magad is meg tudod állapítani, mely lépésekre tudtál figyelni és melyek maradtak el. A következő alkalommal az elmaradt lépések valamelyikére tudatosabban odafigyelhetsz.

2) Motivációs üzenetek

Régen ismert trükk, hogy válassz ki egy szempontot, amire különösen figyelsz, írd fel azt egy cédulára és tűzd ki valamilyen jól látható helyre. Ez a hely lehet a monitor, az autó műszerfala vagy a hűtőszekrény ajtaja – bármi, amire gyakran rápillantasz.

A motivációs üzenetek egyik továbbfejlesztett változata, amikor a tréninget követően motivációs e-maileket kapsz. Ezek a tanult anyagot apró elemekre bontva segítenek téged az alkalmazásban.

3) Csoportos vagy egyéni coaching

Ennek lényege, hogy a tréninget követően néhány alkalommal a résztvevő vagy a tréningcsoport újra találkozik a trénerrel. Ezeken a 2-3 órás beszélgetéseken nem az új anyaggal, hanem a tanultak alkalmazásával, egyéni probléma megoldással foglalkozunk.

Több blokkból álló vezetőképzések esetén minden harmadik tréning után érdemes közbeiktatni egy utánkövető coaching blokkot. A tréningen kapott gyakorlati feladatok elvégzése, a tapasztalatok megbeszélése sokat ad hozzá a tanulási hatékonysághoz. Végigvittem már néhány ilyen coachinggal kísért tréninget és a befektetett plusz idő mindig megkétszerezte a tanulási eredményességet.

Érdemes már a tréning tervezésekor gondolnod az utánkövetésre. Használd ezt a három eszközt és hozd ki Te is a maximumot a tréningekbe befektetett időből!

Ha spórolni akarsz a tréningen, itt kapsz néhány tippet. Ha a hatékonyságát növelnéd, kattints ide.