A kommunikációs tévedések 6 forrása

Ebben a videóban arról van szó, melyek a félreértések általános forrásai. Ha megismered őket, jobban fel tudsz készülni arra, hogy megelőzzed a félreértéseket.

Mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik érdemes barátságba kerülnie az

  • eltérő tudás
  • eltérő érdek
  • eltérő nyelv
  • fizikai zaj
  • fizikai állapot
  • érzelmi állapot

által keltett tévedési forrásokkal. Megfelelő kommunikációval ezek a tévedések csökkenthetők vagy megelőzhetők.

Az eltérő tudás az első a kommunikációs tévedések 6 forrása közül.

Lényege, hogy ha a fogadó fél nem rendelkezik megfelelő tudással, nem képes helyesen értelmezni a hallott információkat. A tudás alatt nem csak szaktudást kell érteni. A hiányzó háttérinformációk szintén félreértésekhez vezetnek.

Az eltérő érdek, az énközpontú figyelem következménye

Mindenki a maga nézőpontjából érzékeli a világot. Ez igaz az információt adó személyre és az információt fogadó személyre egyaránt. Ez a jelenség a fogadó fél a számára előnyös vagy hátrányos értelmezés irányában torzítja el az információkat. Ha el akarod kerülni ezt a torzulást, bele kell helyezkedned a fogadó fél világába és az ő szempontjából kell megfogalmazzad az üzeneteket.

Eltérő nyelv, ami nem csak az idegen nyelvet jelenti

A kommunikációs tévedések 6 forrása közül ez a harmadik.  Nem csak az idegen nyelvet jelenti, hanem a szaknyelvet és az egy adott szakmára (társadalmi körre) vonatkozó beszédmódot is. Nagyon trükkösek azok a tévedések, ahol egy hétköznapi kifejezésnek van egy adott szakmán belül speciális jelentése. Ilyenkor a másik fél úgy véli, érti amit hall, mégis félreérti azt.

Fizikai zaj, a kommunikációs tévedések 6 forrása közül a legelemibb

A fizikai zaj magától értetődően torzítja a kommunikációt. Érdemes tekintetbe venni, hogy nem csak a recsegő telefonvonal vagy a hangos gép tartozik ide, hanem minden, ami elvonja a koncentrációt – az információhalmaz, ami körülvesz minden egyes embert.

Fizikai állapot, a figyelem alapfeltétele

Ha valaki fáradt, beteg, túl melege van vagy fázik, nem tud odafigyelni az információra. A túlterheltség és hajszoltság is ide tartozik. Fontos, hogy se a vezető, se a beosztottak ne legyenek túlterhelve vagy hogy a tárgyalóban adott legyen a megfelelő kényelem.

Érzelmi állapot, az együttműködés és jó szándék alapja

Ha a munkahelyi klíma nem megfelelő, a dolgozók között ellenségesség uralkodik, az minden információt el fog torzítani. Ugyanez igaz arra az esetre, amikor az ügyfelet vagy vevőt sikerült rossz kommunikációval a cég ellen fordítani.

A kommunikációs tévedések megelőzéséről itt is találsz egy bejegyzést: kétirányú kommunikáció.


Kerüld el te is a tévedéseket! Tanulj és képezd magad!
Ne maradj le egyetlen ingyenes leckéről sem!
Add meg az e-mail címedet és havonta egyszer értesítést kapsz a legfrissebb bejegyzésekről!

Kérlek ne adj meg freemail.hu / citromail.hu végződésű e-mail címeket!