tréning módszerek

Tréning módszerek, tréning gyakorlatok

Azt, hogy a tréning elsősorban készségfejlesztés és azt is, hogy mit tanulhatsz meg egy tréningen, ebből a bejegyzésből megtudhatod. De milyen tréning módszerek, tréning gyakorlatok azok, amiken keresztül a készségfejlesztés történik? Ezeket ismered meg ebből a bejegyzésből. Ülj be egy képzeletbeli tréningre és járd végig azt az utat, amit egy résztvevő megtesz!

Induljunk a kályhától: a képzési igények felmérése, a tréning módszerek alapja

Amikor egy konkrét tréningre jelentkezel, a tematika már készen áll. Tudod, milyen készségeket akarsz fejleszteni és a tréning gyakorlatok, előadások is előre ki vannak dolgozva. Mégis: a tréneri előadáson elhangzott példákban és a tréning gyakorlatokban lehetőség van arra, hogy a te helyzetedet is figyelembe vegyük. A tréning módszerek lényegi eleme a személyre szabás. Ezért számíthatsz egy igényfelmérő rövid telefonhívásra, miután jelentkeztél a tréningre. Itt elmondhatod, miért pont azt a témát választottad, milyen helyzetekben kívánod alkalmazni a tanultakat és mik az elvárásaid a tréninggel kapcsolatban. Amennyire lehetséges, neked megfelelően alakítjuk a programot.

Céges tréning esetében a képzési igények felmérése még széleskörűbb. A tréning kidolgozása itt már kiterjed arra, hogy a példák a cég életére vannak alkalmazva, sőt, a külső körülményeket is a céged igényeire lehet szabni. Ezért a céges tréningeknél egy személyes igényfelmérő beszélgetés előzi meg a tréningprogram kidolgozását. A céges tréning szervezésére vonatkozóan ebben a bejegyzésben találsz hasznos gondolatokat.

Ismeretátadás – az előadás és más tréning módszerek

Az előadás is tréning módszer, amivel gyakran találkozhatsz. A jó előadás 5-10 percig tart és interaktív módon történik. A tréner előadás közben kérdéseket tesz fel, bevonja a résztvevőket a téma kidolgozásába. Te is feltehetsz olyan kérdéseket, ami a téma jobb megértéséhez hozzá tartozik. Ettől több az élő tréneri előadás, mint az előre felvett előadás, vagy egy könyv elolvasása.

Vannak más tréning módszerek is az ismeretfelvételre. Ilyen például a vezérszöveg nevű tréning módszer: egy ismertető szöveg egyéni olvasása és az ahhoz kapcsolódó feladatok megoldása.

A tréner kiadhatja az egyes témákat kiscsoportos, páros feldolgozásra is. Ilyenkor egy-egy résztémát a felkészülés után a kiscsoport ismertet a nagycsoport előtt.

Természetesen megnézhetünk közösen egy oktatófilmet, rövid filmrészletet is. A megtekintést nagycsoportos megbeszélés követi.

Ismeret elmélyítő tréning gyakorlatok

A tanult ismereteket általában változatos feladatokkal mélyíted el. Ezekből számos típus létezik, például

  • filmelemzés – a tanultak alkalmazása egy rövid filmjelentre
  • szövegelemzés – ugyanaz, mint a filmelemzés, csak írott szöveggel
  • táblázatépítés, tesztkitöltés, dominó, sőt még társasjáték is – ezek a feladatok a megértést segítik
  • a kommunikációs szabályok alkalmazása saját termékre, saját élethelyzetre írásos felkészüléssel
A tréning módszerek és tréning gyakorlatok jellemzője az aktivitás.

Szituációs játékok és helyzetgyakorlatok

A tréning módszerek klasszikus része a tanult kommunikációs technikák helyzetgyakorlatban történő kipróbálása. A helyzetgyakorlatok olyan munkahelyi vagy magánéleti helyzetek, ahol előre tudod, kik a szereplők és mit kell alkalmazni. Ezeken jól be lehet gyakorolni a tanultakat. A szituációs játékokat a tréner adja neked: jellemzően csak a külső kereteket és a saját szerepedet ismered. Azt nem tudod előre, milyen feladatot kapott a másik szereplő. Ezeken keresztül a spontán alkalmazást tesztelheted.

Mire jók ezek a gyakorlatok? Egészen más elméletben tudni, hogyan kell egy helyzetet megoldani és megint más, ha ki is próbálod. A tanulásod így sokkal élményszerűbb és mélyebb lesz. Valós helyzetet nem tudunk teremteni, de egy próba helyzetet igen.

A tréning gyakorlatok közé mindig igyekszünk beválogatni néhány helyzetgyakorlatot vagy szituációs játékot. Ezeken nem kötelező részt venni. Ha van benned elegendő kísérletező kedv, ezeken keresztül élményszerűen tanulhatsz. A tréning módszerek törekednek az élményszerű tanulás megadására.

Videós feladatok – a tréning módszerek hírhedt tartozékai

A tréningek híréhez hozzátartozik, hogy ott a videós gyakorlatok is vannak. Előre hozzáteszem, hogy a legtöbb tréningen nincs videós gyakorlat. Ezek kiértékelése sok időt vesz igénybe, ezért csak ott alkalmazzuk, ahol annak értelme van.

Milyen tréning gyakorlatok esetén érdemes videókamerát alkalmazni? Ott, ahol a testbeszédnek lényeges szerepe van, vagy ott, ahol fontos, hogy a résztvevő kívülről lássa önmagát. Ilyen helyzet például a prezentációs tréning.

Sokan félnek a videós gyakorlatoktól, de később mindenki rendkívül hasznosnak találja őket. Természetesen kimaradhatsz belőlük, ha túl erős benned az ellenérzés. Azt említenem sem kell, hogy a felvételek utólag törlésre kerülnek.

Házi feladatok, amik erősen ajánlottak

A puding próbája köztudomásúan az evés. A tréningen valós helyzetet nem tudunk teremteni, de sok esetben kapsz olyan feladatokat, amiket a tréninget követően elvégezhetsz.

Egy több alkalomból álló tréningsorozaton – mint például a Fejlesztő vezetés tréning – kapsz olyan feladatokat, amin gyakorolhatsz. A következő alkalmat a tapasztalatok kiértékelésével kezdjük.

A tréning módszerek arra törekednek, hogy a valós életben segítsék a hatékonyságodat. A házi feladatok elvégzése és megbeszélése olyan lehetőség, amit semmiképpen se hagyj ki. Hiszen azért jöttél a tréningre, hogy valami gyakorlati dolgot tanulj. A házi feladat során tapasztalatot szerzel. A megbeszélésen pedig konkrét válaszokat, tanácsokat kaphatsz. A kettő együtt erős lendületet ad a továbbfejlődésedhez.

A házi feladat erősen ajánlott, de természetesen nem kötelező. Ha nem végezted el, attól még nyugodtan részt vehetsz a soron következő alkalmon.


Kérdésed van a tréningekkel kapcsolatban? Ezen az űrlapon felteheted őket!