Kommunikációs tréning Győrben

Ez a cikk arról szól, hogy miben tud segíteni neked egy kommunikációs tréning és hol találod meg, amit keresel.

Miért fontos a kommunikáció?

Ha ezt a cikket olvasod, valószínűleg tisztában vagy vele: minden, amit elérhetsz az életben, összefügg a kommunikációs képességeiddel. A karrierben nem elég a szaktudás, tudnod kell érvényesülni. A kapcsolatokban nem mindig elég a szeretet és a vonzódás – meg is kell értetned magadat, meg kell értened másokat.

A kérdés most az, mely területeken segíthet neked egy kommunikációs tréning.

Információk átadása, tévedések elkerülése

Az információk átadása a kommunikációs tréning legelső és legigazibb témája. Az információk, üzenetek pontos átadása és megértése a legalapvetőbb kommunikációs cél. Egy kommunikációs tréning, ami megtanít téged elkerülni az emberi közlések csapdáját, hihetetlen előnyökhöz juttat:

 • Megismered a kommunikációt nehezítő kommunikációs zajokat
 • Megtanulod használni a kétirányú kommunikációt a pontos információcsere érdekében
 • Nem bosszankodsz többé azon, hogy nem értenek meg téged. Tudod, hogyan juttasd pontosan célba a kéréseidet.
 • Megtanulsz határozottan, egyértelműen viselkedni.
 • El tudod kerülni a manipulációt, átlátsz mások manipulációs kísérletein.

Nem véletlenül ez volt eredetileg a tréningek alaptémája. Minden magánembernek és minden vállalatnak is szüksége van a kommunikációs készségek tréning általi fejlesztésére.

kommunikációs tréning Győrben - cél az üzenetek pontos eljuttatása

Konfliktusok kezelése

A konfliktuskezelés egy kissé speciálisabb téma, de még mindig közel áll az általános kommunikációhoz. Ezért a konfliktusok kezelése a másik klasszikus kommunikációs tréning téma.

Mit tanulsz meg egy konfliktuskezelési kommunikációs tréningen? Többek között foglalkozhatsz

 • a konfliktusok keletkezésének okaival – és hogyan bánj a különböző okokkal
 • a konfliktuskezelési stílusokkal, és avval, hogyan kezeld őket hatékonyan
 • a kérések megfogalmazásával
 • az érzelmi reakciók kezelésével

Önérvényesítés – asszertivitás

Igen ismert és népszerű téma az asszertivitás. Az asszertivitás arról szól, hogyan érvényesítsd a saját érdekeidet, miközben figyelembe veszed másokét. Egy kommunikációs tréning, ami az asszertivitást fejleszti, közel áll a konfliktuskezelési tréninghez, de mégsem teljesen azonos vele. Nagyobb hangsúlyt fektet a személyes értékrend és jogok megismerésére, tisztázására.

Tipikus témák egy kommunikációs tréning keretein belül:

 • a passzív, agresszív és asszertív viselkedésmódok különbségei
 • az asszertív hozzáállás kialakítása
 • négy lépéses asszertív közlés
 • asszertív viselkedés eszköztára

Speciális kommunikációs tréningek

Mivel az életben mindenhez szükséges a kommunikáció, így találsz speciális, foglalkozásra vagy helyzetre szabott kommunikációs tréningeket is. Ilyen az érveléstechnika, értékesítési kommunikáció, ügyfélszolgálati tréningek, vagy éppen a Fejlesztő Vezetés. Még ezek is tovább bonthatók, mert más kommunikációs tréninget kapnak az autóértékesítők, mint az ingatlanosok vagy a bolti eladók. A speciális kommunikációs tréningekről is olvashatsz a blogbejegyzések között.

Fejleszti-e a kommunikációs tréning az önismeretet?

Közvetett módon minden tréning feljeszti az önismeretet. Az egyes kommunikációs szabályokat megismerve és gyakorolva rájössz arra, hogy mik az erősségeid és a fejlesztendő területeid.

Az önismeret fejlesztésére azonban külön önismereti tréningek is készültek. Ilyen például az Enneagram személyiségtipológia. Ezeken nem csak járulékosan, hanem közvetlenül is az a téma, hogy milyen a te személyiséged és hogyan működnek más emberek.

Hogyan vehetsz részt kommunikációs tréningen?

Nem olyan egyszerű megfelelő kommunikációs tréninget találni. A tréningeket általában külön megrendelésre tartják, de azért időnként indulnak mindenki számára nyitott trénigek is.

A Győri Tréning ebből a szempontból kivétel. Rendszeresen indulnak nyitott trénigek és egyéni tréninget is kérhetsz. Egyszerűen iratkozz fel az ingyenes leckékre és nézd az induló tréningekről szóló oldalt.

Arra is van lehetőség, hogy munkacsoportoddal vagy ismerőseiddel vegyél részt egy kommunikációs tréninget. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Addig is, amíg eljutsz egy személyes tréningre, bármikor részt vehetsz az online tréningeken. Kommunikációs tréningek közül ajánlom a Konfliktuskezelési Stílusok Online Tréninget.


Kérdésed van? Érdekel a kommunikációs tréning témája? Vedd fel velünk a kapcsolatot!