szervezetfejlesztés

Egy cég sikeréhez a válságokon keresztül vezet az út. A növekedés éppúgy válságokat hoz magával, mint a negatív üzleti környezet. A szervezetfejlesztés és a folyamatjavítás segít enyhíteni négy olyan problémát, ami számos vállalkozást érint:

  • munkaerőhiány
  • stressz és káosz
  • időhiány
  • források hiánya

A munkaerőhiány enyhítése szervezetfejlesztéssel

Egy új munkatárs felvételének azonnali költségei vannak – álláshirdetések költsége, állásközvetítő vagy fejvadász cég jutaléka, a hr osztály vagy munkaügy költségei. Ezt követi a betanulás, ami szintén nincs ingyen – hiszen valakinek foglalkozni kell vele, tehát kettőjük munkabére a betanítást szolgálja. Mire a dolgozó bevételt termel, 3-6 hónap telik el.

És ez a költség soha nem térül meg, ha a betanítás problémái miatt az új dolgozó egy éven belül felmond.

Hogyan segít a munkaerőhiányon a szervezetfejlesztés és folyamatjavítás?

A szervezetfejlesztés két oldalról is segít a munkaerőhiány gondján.

Egyrészt minél szervezettebb egy vállalat, annál kevesebb felesleges munka, adminisztráció, folyamat fordul elő. Kevesebb munkatársra van szükség, ha a folyamatok átgondoltak és csak az értékteremtő folyamatok működnek. A létszámmal hasonló a helyzet, mint a raktárkészlettel: mind a magas raktárkészlet, mind a magas dolgozói létszám eltakarja a szervezetlenségből eredő pazarlásokat. A szervezetfejlesztés segít mindenkinek megtalálni a megfelelő helyét és csökkenteni a felesleges munkavégzés mennyiségét.

A gyakorlatunkban volt olyan vállalat, ahol 30% létszámcsökkentéssel is ugyanazt a kibocsátást tudta elérni a termelés, mint azelőtt.

Másrészt maga a betanítás is egy folyamat, amit javítani lehet. Ha a betanítás szervezetlen, ha a dolgozó nem kap támogatást és segítséget, nincs sikerélménye a gyors betanulás miatt, az magas korai fluktuációhoz vezet. Az új dolgozó nem érzi a támogató hátteret, emiatt különösen a fiatalok állnak hamar tovább. A szervezetfejlesztés során olyan betanítási folyamatot dolgozunk ki, ami felére, harmadára csökkenti a betanítási időt.

A betanítást szoftveres támogatással is tudjuk gyorsítani, így lerövídítve a beilleszkedés és a szükséges tudás megszerzésének idejét.

Stressz és káosz enyhítése szervezetfejlesztéssel

A stressz nem utolsósorban a túlfeszített munka és a káosz következménye. A fáradtságból, kapkodásból, túlterhelésből következő hibák, felesleges tevékenységek, vevői panaszok óriási veszteséget okoznak. A hibákat javítani kell, ez költség és idő. A vevők elmaradnak, mert a vállalat nem tudja teljesíteni a megrendeléseket.

Az állandó stressz ráadásul tovább növeli a fluktuációt. A folyamatosan cserélődő munkaerő és a betöltetlen pozíciók pedig tovább növelik a stresszt és a káoszt.

Ördögi kör alakul ki, lefelé menő spirál. Minél tovább tart, annál nehezebb megfordítani.

Hogyan csökkenti a stresszt és a káoszt a folyamatjavítás?

Nagyon sok vállalatnak még az alapfolyamatai sincsenek egyértelműen tisztázva és definiálva. Egy-egy ember több feladatot is ellát, a feladatkörök átfedik egymást.

A szervezetfejlesztés során először elemezzük a vállalat működését és ez alapján megállapítjuk a folyamatokat. Egyértelműen defniáljuk ezek célját és megalkotjuk a vállalat működési rajzát. Már ebben a fázisban is egyszerűsödik a működés, az áttekinthetőség pedig csökkenti a káoszt.

A folyamatjavítás a már megtalált folyamatok hatékonyabb elvégzését szolgálja. A cél, hogy senki ne dolgozzon feleslegesen, ne pazarolja a vállalat erőforrásait. Mindez jelentősen redukálja a stresszt, ami javítja a munkavállalók elégedettségét és az elvégzett munka minőségét.

Időhiány és forráshiány enyhítése szervezetfejlesztéssel

Az alkalmazott munkaideje lejár, a vezetőnek azonban pótolnia kell azt a munkát, amit a hiányzó és képzetlen munkaerő nem tudott elvégezni.

Ez vezet oda, hogy sok vezető túlórázik, pihenőidejét és szabadságát áldozza fel, hátrább sorolja saját magát és családját is. Hősiesen pótolja mindazt, ami az erőforrásokból hiányzik.

Az időhiányon segíthet a kiszervezés, beruházás, gépesítés. Ehhez azonban új gépekre, szoftverekre van szükség, ami költségeket hoz magával. Ha a vállalat nem rendelkezik megfelelő forrásokkal, akkor banki hitelre vagy pályázati finanszírozásra szorul. Mindez további terhet ró a működésre.

Hogyan csökkenti a folyamatjavítás az időhiányt és a forráshiányt?

Az idő éppolyan erőforrás, mint a pénz, az emberek vagy a munkaeszközök. A folyamatjavítás segít maximálisan kihasználni a meglévő erőforrásokat. Ez könnyen oda vezethet, hogy a vállalat a meglévő erőforrásokkal is ki tudja szolgálni az igényeket. Ily módon saját maga termeli ki a fejlesztéshez szükséges további erőforrásokat, amennyiben a növekedés érdekében azokra valóban szükség van.

Kapacitás problémák esetén az első lépés legyen mindig a meglévő erőforrások hatékonyabb kihasználása!

Milyen segítséget adunk a folyamatjavításhoz?

A magyar vállalkozások helyzete nem példa nélküli. A második világháború utáni vállalatok fokozottan szembesültek ezekkel a problémákkal: erőforrás és pénzhiány, szakképzetlen munkaerő, hatalmas jóvátételi költségek.

A japánok ebben a helyzetben egyedi utat választottak: a belső erőforrások újraszervezését, a folyamatok javítását, a dolgozók képzését és bevonását a döntésekbe.

Mi is azt ajánljuk, amit az egész világ követ: Toyota módszer, Lean menedzsment, Kaizen, 5S, Empowerment. Fejlesztő vezetés. Ezek a kulcsszavai az igazi probléma megoldásnak.

A folyamatjavításhoz friss szemre van szükség

Aki benne van egy folyamatban, gyakran nem látja azok következetlenségeit. A folyamatok javításához, a belső erőforrások kihasználásához ezért tapasztalatra és külső szemre van szükség. A Monstrator Consulting és a Győri Tréning pontosan ezt kínálja Önnek.

A szervezetfejlesztéshez néha szükség van speciális eszközökre is

Ahhoz, hogy felmérjük a dolgozók véleményét, megvizsgáljuk a folyamatokat, néha szükség van online kérdőívre, időelemző szoftverre, helyzetfeltáró workshopokra. Ezekkel rendelkezünk és szívesen használjuk is a munkánk során, hogy pontos képet kapjunk a helyzetről.

A helyzetfelmérést megvalósításnak kell követnie

Nem állhat meg a szervezetfejlesztés annál a pontnál, hogy megállapítja a problématerületeket. Mi képesek vagyunk a fejlesztéshez szükséges tréningek megtartására, a folyamatjavító projektek koordinálására, a betanítás és fejlesztő vezetés online hátterének biztosítására. Teljeskörű támogatást nyújtunk.

Miért érdemes megkeresni minket szervezetfejlesztés és folyamatjavítás témakörben?

Megfelelő tapasztalattal rendelkezünk és helyben vagyunk Győrben. Elérhetőek vagyunk az Ön számára, akár egy rövid konzultációra is.

Van időnk arra, hogy meghallgassuk, konzultáljunk, helyszínre menjünk. Önnek nem kell Budapestre mennie tanácsért és képzésért, mert nekünk Győr a fővárosunk.

A megoldás még soha nem volt ilyen közel Önhöz. Éljen a lehetőséggel!