Vezetőnek lenni nehéz feladat

A mások által elvégzett munkát mindig a vezetőn kérik számon: az ő felelőssége, ha valami hiányzik, hibás, nem készül el időben vagy akadozik a kommunikáció. Minden probléma a vezetőnél landol, neki kell gondolkodnia a megoldáson, miközben a beosztottak sokszor kiváró álláspontra helyezkednek. A vezető az, aki hazaviszi a munkát, aki utoljára veszi ki a szabadságát, aki a legkorábban érkezik és legutoljára megy el. A legrosszabb a helyzet egy kisvállalkozásnál, ahol a vezető egyben tulajdonos is. Egy nagyobb vállalatnál is minél magasabb beosztásban van egy vezető, annál nagyobb rajta a terhelés.

Ha neked is vannak problémáid a beosztottakkal, ha gyakran sokadszorra sem értik meg a kéréseidet, ha naponta kell tüzet oltanod mások hibái miatt és a munkád a magánéleted rovására megy, akkor érdemes megálnod egy pillanatra. A vezetői munkának ugyanis nem kell feltétlenül ilyen feszültségekkel telinek lennie.

A vezetői szerep tanulható

A vezetői munka olyan szakma, aminek a középpontjában az emberek állnak és ami tanulható. Régóta léteznek azok a vezetői kommunikációs és munkaszervezési technikák, amik könnyítenek a mindennapok terhén.
A Győri Tréning képzései között megtalálod azokat, amelyek kifejezetten az emberek vezetéséről szólnak. Legyen az teljesítményértékelés, helyzetfüggő vezetés, csoportos problémamegoldás vagy visszajelzési technikák, mindegyik segíteni fog téged abban, hogy önállóan dolgozó, felelősséget vállaló beosztotti csoportot alakíts ki magadnak.